.....................................................

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Σάλος στη Γερμανία από την πρωτοφανή κινητοποίηση της αστυνομίας γιατην έξωση οικογένειας στο Βερολίνο!

Ένα ελικόπτερο, εκατοντάδες κρανοφόρους αστυνομικούς, μεταλλικά κιγκλιδώματα και οδοφράγματα επιστράτευσε η αστυνομία του Βερολίνου, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξωση μιας οικογένειας...

που έμενε στο διαμέρισμα για 30 χρόνια. Την είσοδο του κτιρίου είχαν μπλοκάρει από τα ξημερώματα της Πέμπτης 1000 ακτιβιστές.


Λόγω μιας βίαιης εκκένωσης στο Βερολίνο του Κρόιτσμπεργκ πραγματοποιήθηκαν στις 14 Φλεβάρη διαμαρτυρίες και μπλόκα. Η Συμμαχία δράσης εναντίον των Βίαιων Εξώσεων κινητοποιήθηκε γι” αυτό. Λόγω μιας καθυστερημένης καταβολής ενοικίου, κατάφερε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού να κερδίσει δικαστικά την έξωση μιας οικογένειας. Η οικογένεια βρίσκεται πλέον στο δρόμο.


Πρόκειται για την τρίτη προσπάθεια έξωσης της συγκεκριμένης οικογένειας. Η πρώτη ήταν τον περασμένο Οκτώβρη, και απωθήθηκε με επιτυχία από τις γειτόνισσες και τους γείτονες. Το δεύτερο ραντεβού αναβλήθηκε τελευταία στιγμή. Η υπόθεση είναι αποτέλεσμα μια μακριάς δικαστικής διαμάχης μεταξύ του νέου ιδιοκτήτη του κτιρίου στην οδό Λαουζίτσερ Στράσε 8 και της οικογένειας Γκιούλμπολ. Η οικογένεια ζούσε στο διαμέρισμά της εδώ και 30 χρόνια. Ο νέος ιδιοκτήτης, André Franell αύξησε το ενοίκιο και κατάφερε λόγω μιας υπέρβασης προθεσμίας να πετύχει εντολή έξωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: