.....................................................

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο τύπου απο το ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΟefimeridapolis


ΣΤΕΦ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

Τα τελευταία χρόνια γίνονταν συζητήσεις για τη μεταφορά του ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ και επειδή δεν συνέβαινε είχε γίνει ανέκδοτο μεταξύ σπουδαστών και καθηγητών.

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από το υπουργείο μία λίστα με το όνομα «Σχέδιο Αθηνά» σύμφωνα με την οποία μεταφέρονται τα τμήματα ηλεκτρολογίας και διοίκησης επιχειρήσεων στο ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ και ΘΗΒΑΣ αντίστοιχα.
Δηλαδή, καλούμαστε 5.000 σπουδαστές να αφήσουμε τους κόπους των προηγούμενων ετών, να αφήσουμε τα σπίτια που έχουμε ενοικιάσει, να αφήσουμε τη δουλειά μας, την οικογένειά μας, να διαγράψουμε τα χιλιόμετρα που έχουμε διανύσει από και προς το ΤΕΙ στοιβαγμένοι στα ΚΤΕΛ και να πάμε σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα που βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα από το δικό μας.
Αναφορικά, το 80% των σπουδαστών είναι κάτοικοι Αθηνών και το υπόλοιπο κάτοικοι όλης της επικράτειας.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στο ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, το τμήμα ηλεκτρολογίας έχει περίπου 2000 σπουδαστές, 17 άτομα μόνιμο προσωπικό και 20 άτομα έκτακτο. Σε κάθε εξάμηνο το 30% των δηλωθέντων μαθημάτων(εργαστηρίων) δεν γίνονται διότι το 2011 μείωσαν τους έκτακτους καθηγητές και για πρώτη φορά δημιουργήθηκαν λίστες αναμονής και θέσεις ύστερα από κλήρωση. Εάν γίνει η συγχώνευση την οποία το υπουργείο προωθεί, μιλάμε για την απόλυτη εξαθλίωση του πτυχίου για το οποίο αγωνιζόμαστε. Πως τότε 5000 ηλεκτρολόγοι με μικρότερο αριθμό εκπαιδευτικών θα καταφέρουμε να τελειώσουμε τις σπουδές μας μέσα στα 6 ή 8 χρόνια;
Κύριε υπουργέ, θα θέλαμε να σας θυμίσουμε πως η εκπαίδευση δεν είναι ΠΡΟΠΟ και δεν μπορεί κανένας να παίζει με αυτή. Έχουμε δει αρκετές φορές στο παρελθόν τα «τυπογραφικά» λάθη να γίνονται νόμοι. Κάθε μέρα η κατάσταση στα σπίτια μας γίνετε πιο τραγική από αυτά τα «τυπογραφικά» λάθη.
Θλιβόμαστε που δείχνετε υπερβάλλοντα ζήλο για την εξαθλίωση των δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε κάθε προσπάθεια ώστε να δώσετε το πράσινο φως στα καταστήματα πώλησης πτυχίων τύπου κολεγίων. Από την αναθεώρηση του άρθρου 16, στην τοποθέτηση του ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ως εντός Αττικής με σκοπό να μην μπορεί μεγάλη μερίδα φοιτητών να την παρακολουθήσει και τώρα το σχέδιο Αθηνά…
Σε κάθε σας προσπάθεια, θα είμαστε απέναντί σας!
ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΠΕΡΑΣΑ – ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΩ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: