.....................................................

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Απροστάτευτα ένα στα τρία smartphones

Απροστάτευτα φαίνεται πως είναι τα προσωπικά δεδομένα του 30% των χρηστών smartphone, καθώς οι συσκευές λειτουργούν χωρίς κωδικό πρόσβασης. Αυτό έρχεται να αποκαλύψει μεγάλη έρευνα από την εταιρεία λογισμικού προστασίας υπολογιστών McAfee.

Η απουσία κωδικού πρόσβασης, θα μπορούσε να δώσει πρόσβαση στα δεδομένα που έχουν καταχωρημένα οι χρήστες στη συσκευή, σε περίπτωση που αυτή χαθεί ή κλαπεί.

Ανάμεσα στα δεδομένα που θα μπορούσαν να φανούν πολύτιμα σε επιτηδείους, περιλαμβάνονται οι κωδικοί λογαριασμών email, τραπεζικοί λογαριασμοί και αριθμοί πιστωτικών καρτών. Ας σημειωθεί ότι το 15% παραδέχτηκε ότι αποθηκεύει κωδικούς σε εφαρμογές και ιστοσελίδες που χρησιμοποιεί.

«Το ατυχές είναι ότι οι άνθρωποι διαρκώς χάνουν πράγματα. Και τα τηλέφωνα μπορεί να χαθούν κι αυτά» ανέφερε ο Robert Siciliano, στέλεχος της McAfee.

«Πολλές εφαρμογές αποθηκεύουν τους κωδικούς πρόσβασης που έχουμε καταχωρήσει. Εξάλλου, οι περισσότεροι χρήστες έξυπνων κινητών τηλεφώνων επιδιώκουν τη γρήγορη πρόσβαση, τόσο σε εφαρμογές όσο και σε διαδικτυακούς τόπους, με συνέπεια να θέτουν σε κίνδυνο τα προσωπικά τους στοιχεία» πρόσθεσε


ofono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: