.....................................................

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Απίστευτη εικόνα του ήλιου σήμερα στην Ιαπωνία.(ΒΙΝΤΕΟ)

Η εικόνα είναι τραβηγμένη σήμερα το πρωί στην Ιαπωνία.
Σήμερα 21-5-2012, γίνεται μια δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου, που είναι ορατή στο Β. Ημισφαίριο -ξεκινώντας από την Ανατολική Ασία, διασχίζοντας τον Β. Ειρηνικό Ωκεανό και καταλήγοντας στην Δ. Αμερική. Μέρη της έκλειψης θα είναι ορατά σε ένα ευρύτερο κομμάτι της Γης -την Αν.Ασία, το Β.Ειρηνικό, τη Β.Αμερική και τη Γροιλανδία.







Κατά τη διάρκεια αυτής της δακτυλιοειδούς έκλειψης το φεγγάρι δεν καλύπτει ολόκληρο τον ήλιο, αλλά αφήνει ένα στεφάνι φωτός περιμετρικά. Για την έκλειψη αυτή, το φεγγάρι θα είναι στην πλέον μακρινή απόσταση από
τη Γη που μπορεί να επιτευχθεί - δηλαδή θα μπλοκάρει μικρότερο τμήμα του ήλιου με αποτέλεσμα το στεφάνι φωτός να είναι το μεγαλύτερο πιθανό.

Η από κοινού JAXA/NASA αποστολή Hinode θα παρακολουθήσει την έκλειψη και θα παρέχει εικόνες και πλάνα στην ιστοσελίδα της NASA,  http://www.nasa.gov/sunearth.

Λόγω της τροχιάς του Hinode γύρω από τη Γη, το Hinode θα παρακολουθήσει για την ακρίβεια 4 ξεχωριστές, μερικές εκλείψεις.

Οι επιστήμονες συχνά "χρησιμοποιούν" τις εκλείψεις για να βοηθηθούν στη βαθμονόμηση οργάνων σχετικά με το τηλεσκόπιο. Εστιάζουν στην άκρη του φεγγαριού καθώς αυτό διασχίζει τον ήλιο, και κατόπιν μετρώντας πόσο απότομο φαίνεται στις εικόνες.

Αξιοσημείωτη η... πινελιά της συντάκτριας που επιμελήθηκε το θέμα: "Είπα κι εγώ, ποια ήταν η έμπνευση για το "Ring"...Τώρα μάλιστα...Έχουμε όλοι 7 μέρες ζωής. Καλά να περάσουμε"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: