.....................................................

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Στρατηγική συμμαχία Daimler, Nissan & Ford!

Περίπου μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας BMW-Toyota, για τεχνολογίες κυψελών καυσίμου, έρχεται η οριστικοποίηση της αντίστοιχης συμμαχίας Daimler, Nissan και Ford!
Η στρατηγικής σημασίας συμφωνία, ανακοινώθηκε επισήμως, πριν από λίγη ώρα και στο σύντομο ανακοινωθέν που εκδόθηκε τονίζεται ότι: "Στόχος των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες θα επενδύσουν τα ίδια χρήματα, είναι η εξέλιξη της νέας τεχνολογίας μηδενικών εκπομπών CO2, με τα πρώτα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής να βγαίνουν στην παραγωγή το 2017".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική πρωτοβουλία ανήκει στη Daimler, η οποία έχει εξελίξει τη δική της τεχνολογία, με κυψέλες υδρογόνου, αλλά τελικώς αποφασίστηκε η Mercedes B-Class FCV να μην βγει άμεσα στην παραγωγή, καθώς υπό τις επικρατούσες συνθήκες, θα ήταν αδύνατο να έχει ανταγωνιστική τιμή. Έπρεπε οπωσδήποτε να μειωθεί το κόστος ανάπτυξης και παραγωγής και ο μόνος τρόπος ήταν η σύναψη συμμαχίας, με ισχυρούς κατασκευαστές, όπως είναι το group Nissan-Renault και η Ford.

"Πιστεύουμε ότι ποτέ άλλοτε δεν φτάσαμε τόσο κοντά, σε μια πραγματική επανάσταση για τη μαζική παραγωγή αυτοκινήτων με κυψέλες υδρογόνου", ήταν το σχόλιο του επικεφαλής ανάπτυξης της Daimler, Thomas Weber.
autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: