.....................................................

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Μόνο με άδεια το «ξεκλείδωμα» του iPhone

Από αυτό το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, οι κάτοχοι «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων iPhone στις ΗΠΑ, θα πρέπει να πάρουν ειδική άδεια προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» τη συσκευή τους ώστε να είναι δυνατόν εκείνη να λειτουργήσει σε διαφορετικά δίκτυα.

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία εκπνέει η προθεσμία ενενήντα ημερών, που είχαν οι κάτοχοι iPhone στις ΗΠΑ, προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» τα κινητά τους τηλέφωνα, μετέδωσε το BBC.

Αρκετοί Αμερικανοί κάτοχοι iPhone «ξεκλειδώνουν» τις συσκευές τους ώστε να μπορούν να τις χρησιμοποιούν, χωρίς να πληρώνουν υπέρογκους λογαριασμούς όταν ταξιδεύουν εκτός ΗΠΑ.

Ήδη, ξεκίνησε επίσημη διαδικτυάκη πρωτοβουλία με σκοπό την άρση της απόφασης για έγκριση άδειας ώστε να «ξεκλειδώσει» κανείς το iPhone. Μέχρι τώρα, την κίνηση έχουν υποστηρίξει - υπογράφοντας το σχετικό αίτημα - 3.500 άτομα. Προκειμένου το αίτημα να κατατεθεί επίσημα στην αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 100.000 υπογραφές.

Τον Οκτώβριο του 2012, επιτράπηκε προσωρινά στους κατόχους της συσκευής στις ΗΠΑ να τις «ξεκλειδώνουν» χωρίς να ζητούν σχετική άδεια από τον εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία είναι συνδρομητές.

Προηγουμένως, οι χρήστες έπρεπε να πληρώσουν την εταιρεία τους - στις περισσότερες των περιπτώσεων ένα σχετικά μικρό ποσό - ώστε να «ξεκλειδώσουν» τις συσκευές τους.

Εναλλακτικά, μπορούσαν να αγοράσουν «ξεκλειδωμένες» συσκευές, αλλά το κόστος απόκτησης ήταν υψηλότερο από τα «κλειδωμένα» iPhone.

Από το Σάββατο, οι κάτοχοι των συσκευών της αμερικάνικης εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών Apple θα πρέπει να ζητούν έγκριση προκειμένου τα «έξυπνα» κινητά τους να λειτουργούν σε διαφορετικά δίκτυα. Ωστόσο, δεν έχε γίνει ακόμη γνωστό ποιες θα είναι οι κυρώσεις σε περίπτωση που κάποιος αγνοήσει τη συγκεκριμένη οδηγία.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: