.....................................................

Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Έρχονται 15.000 απολύσεις στο ΔημόσιοΜέχρι τον Μάρτιο σύμφωνα με την μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας θα πρέπει να...
έχουν τεθεί εκτός δημοσίου 25.000 εργαζόμενοι. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζει πως ο αριθμός αυτός είναι εφικτός να προκύψει μέσω της διαθεσιμότητας.
Ωστόσο, διαφορετική άποψη έχει η τρόικα και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Παράλληλα, στο στόχαστρο μπαίνουν 700 από τους περίπου 1.500 φορείς οι οποίοι εποπτεύονται από 14 υπουργεία. Στην συντριπτική πλειονότητα πρόκειται για μικρούς φορείς που θα συγχωνευτούν, ενώ για 73 προβλέπεται οριστική κατάργησή τους.
Οσοι κριθούν πλεονάζοντες θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, δεδομένου μάλιστα πως η δέσμευση έναντι της τρόικας προβλέπει την υπαγωγή σε αυτό 25.000 υπαλλήλων εντός του 2013. Σε περίπτωση όμως κατά την οποία δεν καταστεί δυνατή η μετακίνησή τους εντός 12μηνου σε άλλες υπηρεσίες οι οποίες έχουν κενές θέσεις, τότε θα απομακρυνθούν οριστικά από το Δημόσιο.
Σύμφωνα με το parapolitika.gr, ήδη έχουν κατατεθεί παρατηρήσεις από τα μισά από τα 14 υπουργεία. Η διαδικασία διαβούλευσης αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τα τέλη Μαρτίου ώστε να προωθηθεί το σχετικό νομοσχέδιο. Ενστάσεις πάντως προκαλεί το γεγονός πως στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων και καταργήσεων ισχύουν διαφορετικές ρυθμίσεις για τους πλεονάζοντες εργαζόμενους. Ετσι, ενώ στο επικείμενο πακέτο οι υπάλληλοι τίθενται αυτομάτως σε διαθεσιμότητα, δεν εφαρμόστηκε το ίδιο καθεστώς για το προ μηνός κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων 21 φορέων.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: