.....................................................

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Πλωτό νοσοκομείο για τα νησιά του Αιγαίου σχεδιάζει η Τουρκία

Την κατασκευή ενός πλωτού νοσοκομείου που θα παρέχει υπηρεσίες Υγείας στα νησιά του Αιγαίου φέρεται να σχεδιάζει η Τουρκία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλη.

«Κατασκευάστηκε, και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ήδη δρομολογήθηκε η ναυπήγηση τουρκικού πλοίου-νοσοκομείου, που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου, όχι μόνο στα δυο-τρία τουρκικά (Τένεδος, Ίμβρος) αλλά και στους χιλιάδες κατοίκους των ελληνικών νησιών του Αιγαίου» δήλωσε σχετικά.

Ο κ. Πατούλης επεσήμανε δε ότι η μέριμνα για τους κατοίκους στους Αρκιούς, το Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, τη Νίσυρο, την Κάσο, την Τήλο και τη Χάλκη είναι ανύπαρκτη από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Για άλλη μία φορά δίνουμε στους γείτονές μας τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη διαχρονική αδράνεια του ελληνικού κράτους απέναντι στον ελληνισμό, που τώρα, περισσότερο από ποτέ, πλήττεται από βαθιά οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση» αναφέρει σχετικά.

Στην κατεύθυνση αυτή, κάλεσε όλους τους φορείς που ασχολούνται στο χώρο των υγειονομικών υπηρεσιών στα νησιά να ενδυναμώσουν τη δράση τους σε αυτά «μέχρι το κράτος να αναλάβει τις δικές του ευθύνες»
.


Δεν υπάρχουν σχόλια: