.....................................................

Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

"Όποιος χτυπήσει συλληφθέντες δεν έχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ."Την πιθανότητα να χυθεί...
«πολιτικό αίμα» φοβάται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος εκτιμά ότι «κάποιοι αυτό επιδιώκουν εδώ και μήνες».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία», ο υπουργός αναφέρθηκε στον ξυλοδαρμό των τεσσάρων συλληφθέντων στην Κοζάνη και ξεκαθάρισε ότι «όποιος τυχόν συμπεριφέρεται ή συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία». «Ως νομικός, ως υπουργός και ως πολίτης αυτής της χώρας δεν διανοούμαι ότι μπορεί να γίνονται βασανιστήρια συλληφθέντων. Είναι κάτι αποκρουστικό το οποίο δεν χωρά στον πολιτισμό, στο Σύνταγμα και στους νόμους μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Δένδιας αναφέρεται και στους γονείς των συλληφθέντων λέγοντας: «Ίσως να είναι πολύ καλύτερο για τους ίδιους τους συλληφθέντες και τις οικογένειές τους το γεγονός ότι συνελήφθησαν τώρα και όχι μετά τη διάπραξη κάποιου μεγάλου ''χτυπήματος''. Ελπίζω να συνειδητοποιήσουν αργότερα ότι η βία δεν οδηγεί πουθενά. Από την άλλη πλευρά δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τη μητέρα χαμηλόμισθου αστυνομικού που απέναντι σε δεκάδες αντιεξουσιαστές είχε το κουράγιο να αναρτήσει το δικό της μήνυμα: ''Και οι αστυνομικοί έχουν μάνες''».

Ο υπουργός μίλησε με καυστικό τρόπο για τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι πολλά στελέχη του κόμματος «συμπεριφέρονται σαν ακροαριστεροί λαϊκιστές και ρέπουν προς τη συκοφαντία, επικαλούμενοι ασύστολα ψεύδη στον δημόσιο λόγο τους ή χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Μόνο σαν ανέκδοτο μπορώ να εκλάβω ότι με στηρίζει δήθεν η Χρυσή Αυγή».

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: