.....................................................

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Η «ένεση του οργασμού»

Σημείο G… υπάρχει ή όχι; Είναι μια διαρκής αναζήτηση από ζευγάρια που πολλές φορές προκαλεί απογοήτευση. Πολλοί δεν πιστεύουν ότι υπάρχει. Τώρα όμως έρχονται κάποιοι επιστήμονες και δίνουν - λένε- τη λύση! Με μία επαναστατική θεραπεία υπόσχονται να ενισχύσουν εντυπωσιακά τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών.

Η νέα ένεσιμη θεραπεία «G-Shot» είναι μια χειρουργική διαδικασία, η οποία στόχο έχει τη βελτίωση της σεξουαλικής ζωής των γυναικών εκχύοντας ενέσιμο filler στο σημείο G . Η έγχυση κολλαγόνου αυξάνει προσωρινά το μέγεθος του G-spot . Είναι μια γρήγορη διαδικασία (τόσο γρήγορη που οι Άγγλοι την ονομάζουν «lunchtime procedure») και περιλαμβάνει μια ένεση που γίνεται μετά από τοπική αναισθησία, μια διαδικασία που ολοκληρώνεται σε μισή ώρα.

Σίγουρα στην Αμερική αποτελεί το τελευταίο trend αφού οι γυναίκες κάνουν ουρά έξω από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Ανανέωσης Κόλπου (Vaginal Rejuvenation Institute of America ) για αυτή τη θεραπεία. Ο γυναικολόγος- χειρουργός και «πατέρας» του G-shot, David Matlock, ο οποίος εργάζεται στην κλινική, οργανώνει ακόμα και μηνιαίες συνεδρίες όπου οι γυναίκες που έχουν μπει στον πειρασμό να κάνουν τη νέα θεραπεία G-shot, συγκεντρώνονται και μιλούν για τη διαδικασία.

«Θέλω να υπάρχει σωστή πληροφόρηση ούτως ώστε οι γυναίκες να γνωρίζουν τον εαυτό τους και να νιώθουν καλά» Και συνεχίζει: «Γιατί είναι τόσο δύσκολο να το δεχτείτε; Επειδή δεν είναι κάτι σαν τη μύτη σας, που μπορείτε να την δείτε, να την αισθανθείτε και να την αγγίξετε»;

Περισσότερες από 2.000 γυναίκες δοκίμασαν την νέα ενέσιμη θεραπεία στην κλινική του από τότε που την ξεκίνησε, περίπου 5 χρόνια πριν. Κι όπως φαίνεται, η ένεση G κερδίζει έδαφος και στην Αγγλία αφού έχει ήδη γίνει αρκετά δημοφιλής.

Η Caroline Cushworth, ήταν η πρώτη Αγγλίδα που έκανε την περίφημη «ένεση του οργασμού». Υποστηρίζει πως τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. «Δεν έχω ξανανιώσει κάτι τέτοιο! Σε κάθε μου σεξουαλική επαφή έχω πολλαπλούς οργασμούς και κρατάνε για ώρες! Την πρώτη φορά, ήταν τόσο έντονος ο οργασμός που αρχικά τρόμαξα. Μετά όμως το συνήθισα και τώρα το απολαμβάνω!»

Η 41χρονη Caroline Cushworth είναι στέλεχος επιχειρήσεων και υποστηρίζει πως πάντα είχε καλή σεξουαλική ζωή, αλλά πριν λίγα χρόνια ανακάλυψε την ένεση G και έγινε ακόμα καλύτερη.

Οι αντιδράσεις από την ιατρική και επιστημονική κοινότητα πολλές. Όπως ισχυρίζονται πολλοί γιατροί, η θεραπεία αυτή δεν συνοδεύεται από μελέτες ή από σοβαρά τεκμηριωμένα ιατρικά δεδομένα. Επιπλέον, πιστεύουν πως η συγκεκριμένη ένεση στο σημείο G μπορεί να είναι εξαιρετικά βλαβερή για τις γυναίκες και μελλοντικά να έχει καταστροφικές συνέπειες στη σεξουαλική τους ζωή.

Ο Petra Boynton, καθηγητής στο διεθνές κέντρο ιατρικών ερευνών στο πανεπιστήμιο College του Λονδίνου, περιγράφει τη διαδικασία αυτή ως «αβάσιμη από κάθε σοβαρή έρευνα».

Ο πλαστικός χειρουργός Paul Banwell, μέλος της Βρετανικής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής την αποκαλεί «θεραπεία- τέχνασμα». Όπως λέει δεν την προσφέρω, δεν την υποστηρίζω, γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζουμε τίποτα για πιθανές παρενέργειες που μπορεί να έχει, όπως τραυματισμούς, πιθανή μείωση της λίμπιντο με τον καιρό».

Παρά το σάλο που έχει ξεσπάσει στην ιατρικό κόσμο ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της νέας «ένεσης οργασμού» αλλά και για το εάν πραγματικά υπάρχει ή όχι το ερωτικό σημείο G , ο Glancey, ο γιατρός που εκτελεί την συγκεκριμένη θεραπεία στην Αγγλία και μαθητής του Matlock, επιμένει ότι όχι μόνο υπάρχει G spot αλλά ενισχύεται θεαματικά με την έκχυση filler στην περιοχή. 

«Φυσικά και υπάρχει το σημείο G σε κάθε γυναίκα. Μόλις το εντοπίζω, εγχύνω στο σημείο μεγάλη ποσότητα υαλουρονικού οξέος (περίπου 3 φορές περισσότερο από ό,τι χρειάζεται για να διορθώσει κανείς τις ρυτίδες έκφρασης γύρω από το στόμα) έτσι ώστε να ανασηκωθεί η περιοχή κι επομένως να εντοπίζεται και να ερεθίζεται πιο εύκολα».

Πολλοί γιατροί, όμως, υποστηρίζουν ότι η έγχυση υαλουρονικού οξέος δεν μπορεί να αυξήσει το μέγεθος του σημείου G. «Δεν μπορείς να μεγαλώσεις το μέγεθος του σημείου απλά εγχύοντας filler υαλουρονικού οξέος. Είναι μύθος και δεν έχει καμία λογική. Ξέρουμε άλλωστε ότι όταν τεντώσεις μέρος δέρματος τότε αυτό γίνεται λιγότερο ευαίσθητο και πολλές φορές παραλύει, μουδιάζει» δηλώνει ο Dr Banwell.

Οι σκεπτικιστές, επίσης, επισημαίνουν τη φήμη του γιατρού που εφηύρε τη νέα αυτή τεχνική. Η ένεση-G (G-shot) είναι όρος που ανήκει στον David Matlock, πλαστικό χειρουργό στο Μπέβερλι Χιλς, o οποίος αυτοαποκαλείται «πρωτοπόρος στην πλαστική χειρουργική των γυναικείων γεννητικών οργάνων» και ισχυρίζεται ότι «η ιατρική είναι μια επιχείρηση. Και το σεξ πουλάει».

Ο Matlock, είναι τόσο δημοφιλής για την νέα αυτή θεραπεία, που γιατροί από όλο τον κόσμο πετούν στο Los Angeles μόνο και μόνο για να παρακολουθήσουν τα τριήμερα σεμινάρια του, κόστους 41.000 ευρώ!

Πηγή: healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: