.....................................................

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Προληπτική ανάκληση για πιθανή παρουσία κρέατος αλόγου

Σε προληπτική ανάκληση 2 σκευασμάτων προχώρησε η εταιρία Μαρινόπουλος μετά τις αποκαλύψεις για κρέας αλόγου που διατέθηκε στην αγορά σε μπιφτέκια ως μοσχαρίσιο. 

Πρόκειται για προϊόντα που έχουν παραχθεί για λογαριασμό της CARREFOUR από τον όμιλο Comigel με την εμπορική ονομασία «ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ CARREFOUR 1 ΚΙΛΟΥ» και «ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ CARREFOUR 600 ΓΡ».

Σε ανακοινώσεις στην στη σελίδα του ο ΕΦΕΤ ενημέρωνε ότι ζήτησε στοιχεία από το εξωτερικό, για το αν έχει διατεθεί κρέας αλόγου στην ελληνική αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι τα κατεψυγμένα γεύματα με μοσχαρίσιο κρέας της γαλλικής εταιρείας Comigel είχαν αποσυρθεί στις αρχές Φεβρουαρίου από τις βρετανικές αρχές διότι είχε ανιχνευθεί DNA αλόγου.

Ειδικότερα, στις 11.2.2013 είχε δημοσιευθεί στο BBC News Europe άρθρο σύμφωνα με το οποίο επτά αλυσίδες γαλλικών σουπερμάρκετ, μεταξύ των οποίων και η Carrefour, απέσυραν κατεψυγμένα γεύματα με μοσχαρίσιο κρέας.

Επισημαίνεται ότι οι Αρχές τόσο της Ιρλανδίας όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρούν ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει θέμα ασφάλειας από την κατανάλωση των εν λόγω προϊόντων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ως σήμερα για το θέμα δεν έχει ενεργοποιηθεί το Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για την Ασφάλεια των Τροφίμων (RASFF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ΕΦΕΤ παρακολουθεί το θέμα και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις αντίστοιχες αρμόδιες Αρχές του εξωτερικού όσο και με σχετικούς επαγγελματικούς συνδέσμους στη χώρα μας
.


Δεν υπάρχουν σχόλια: