.....................................................

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Χιλιάδες λογαριασμοί της Google υπό παρακολούθηση από το FBI

Την παρακολούθηση χιλιάδων λογαριασμών στο Ίντερνετ από το 2009 έως το 2012 ανακοίνωσε η εταιρεία Google χωρίς ωστόσο να αναφέρει τον ακριβή αριθμό.

Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), παρακολούθησαν χιλιάδες λογαριασμούς για την πρόληψη τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Η Google δημοσιοποιεί αυτήν την εβδομάδα στοιχεία σχετικά με τις επιστολές τις οποίες έλαβε και ανταποκρίνονται στα επίσημα αιτήματα για την παραχώρηση δεδομένων, βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου «Πατριωτική Πράξη», που εφαρμόστηκε στις ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

«Παρατηρείτε ότι δημοσιεύουμε κλίμακες των αριθμών, αλλά όχι τους ακριβείς αριθμούς. Αυτό γίνεται για να ανταποκριθούμε στα αιτήματα του FBI, του υπουργείου Δικαιοσύνης και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών που φοβούνται ότι η δημοσιοποίηση των ακριβών αριθμών αποκαλύπτει πληροφορίες για τις έρευνες που διεξάγονται», διευκρίνισε ο διευθυντής για την ασφάλεια στην Google, Ρίτσαρντ Σαλγκάντο, στη σελίδα του ομίλου.

Την αντίδραση της εξέφρασε η Aclu (Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών) που θεωρεί ότι οι επιστολές αυτές δίνουν περαιτέρω εξουσίες στην κυβέρνηση, η οποία μπορεί έτσι να παρακολουθεί λογαριασμούς στο Ίντερνετ χωρίς ένταλμα από την Δικαιοσύνη
.


Δεν υπάρχουν σχόλια: