.....................................................

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ραντάρ ανίχνευσης ποδηλατών της Volvo σώζει ζωές (video)


Ασφαλέστερη οδήγηση και μείωση των ατυχημάτων στους δρόμους υπόσχεται το ραντάρ ανίχνευσης ποδηλατών της Volvo, που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης για το 2013.
Το πρωτοποριακό σύστημα της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας διαθέτει ραντάρ και κάμερες που ανιχνεύουν πεζούς και ποδηλάτες, φρενάροντας αυτόματα σε περίπτωση που παρεκκλίνουν από την πορεία τους και πλησιάζουν το αυτοκίνητο.
Αυτόματα φρένα
Το σύστημα στην ουσία αποτελεί εξέλιξη του υφιστάμενου προγράμματος ανίχνευσης πεζών που λάνσαρε πρόσφατα η Volvo, το οποίο φρενάρει ή σταματά το αυτοκίνητο σε περίπτωση κινδύνου, όταν η ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα 25 χλμ/ώρα.
Το ραντάρ ανιχνεύει «αντικείμενα» μπροστά από το αυτοκίνητο και υπολογίζει σε τι απόσταση βρίσκονται, ενώ η κάμερα στον κεντρικό καθρέπτη τααναγνωρίζει είτε πρόκειται για άλλα οχήματα και μηχανές, είτε για πεζούς και ποδηλάτες.
Αν εφαρμοστεί ευρέως, η τεχνολογία μπορεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των θανατηφόρων τροχαίων στους δρόμους.
Η Volvo πάντως θα ενσωματώσει το «ραντάρ ανίχνευσης ποδηλατών» σε όλα τα μοντέλα της με «σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος» στην Ευρώπη από τον Μάιο του 2013.



Δεν υπάρχουν σχόλια: