.....................................................

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Πληρότητα μέχρι και πάνω από 100% στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής

Πληρότητα έως και 110% παρουσιάζουν τα μεγάλα ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Πιερία (με «βραχιολάκια» ή χωρίς) έχοντας μετατρέψει σε δωμάτιο κάθε διαθέσιμο χώρο.

Τα παραπάνω σημειώθηκαν στη συνέντευξη που παραχώρησαν χτες το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής - Πιερίας και η Γραμματεία Επισιτισμού Τουρισμού του ΠΑΜΕ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία του κλάδου που ξεκινά σήμερα.



Σήμερα Τρίτη στις 10 π.μ. προγραμματίζεται συγκέντρωση στην πλατεία Πετρακάκη στα Λαδάδικα από όπου θα ξεκινήσει μαζική πανεξόρμηση στους χώρους δουλειάς. Η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί για αύριο Τετάρτη στις 10 π.μ., στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους με Μητροπόλεως.



Μεταξύ άλλων οι συνδικαλιστές αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν, η απλήρωτη δουλειά, η εκ περιτροπής εργασία, οι απολύσεις και η μαύρη εργασία σπάνε κόκαλα. Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία «Φιλίππειο» και «Αστέρια» είναι απλήρωτοι 15 μήνες, οι συνάδελφοί τους στο ξενοδοχείο «ASTORIA» είναι απλήρωτοι 8 μήνες, στο «KAPSIS» μετά από αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών είναι απλήρωτοι 3 μήνες, αντίστοιχα και οι εργαζόμενοι στο «Μακεδονία Παλλάς».



Η απλήρωτη δουλειά μέχρι και 7 μήνες, οι μειώσεις μισθών κυριαρχούν και στα επισιτιστικά καταστήματα («Goody's», «Ble», «Τερκενλής»).

Ο αγώνας έχει αποτέλεσμα



Η πείρα από τους χώρους δουλειάς δείχνει ότι όπου οι εργαζόμενοι γυρίζουν την πλάτη στον εργοδοτικό συνδικαλισμό και δίνουν τη μάχη συσπειρωμένοι με το ΠΑΜΕ καταφέρνουν να αποκρούσουν την επίθεση της εργοδοσίας.



Στο ξενοδοχείο «Διακονία» της εκκλησίας, οι εργαζόμενοι απέκρουσαν τα σχέδια για επιβολή μειώσεων στους μισθούς και τώρα παλεύουν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών που τους οφείλονται.



Στο ξενοδοχείο «TOBACCO» οι εργαζόμενοι απέκρουσαν τις επανειλημμένες προσπάθειες της εργοδοσίας να πάρει τις υπογραφές τους για να συγκροτήσει Ενωση Προσώπων που θα υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση για μειώσεις των μισθών.


Πηγή:   seleo.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι γίνεται στην Χαλκιδική και δεν ξέρω τι γίνεται στις μεγάλες μονάδες της Πιερίας. Πάντως στην Πιερία αυτή την στιγμή ως γενική κατάσταση η πληρότητα των τουριστικών καταλυμάτων είναι στο 60-70% το πολύ.