.....................................................

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Κέρδη 0,6% για το αργό

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το αργό σκαρφαλώνοντας και πάλι πάνω από τα 96 δολ. το βαρέλι καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να συντηρεί το αγοραστικό ενδιαφέρον. 

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου κέρδισε 56 cents ή 0,6% για να τερματίσει τις συναλλαγές στα 96,44 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Οι ταραχές σε αρκετά κράτη της Μέσης Ανατολής μονοπώλησαν και σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον. Στην Αλγερία δυο φρουροί ενός αγωγού φυσικού αερίου σκοτώθηκαν και ακόμη επτά τραυματίστηκαν όταν ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον του καταυλισμού τους.

Την ίδια στιγμή στην Αίγυπτο κλιμακώνονται οι διαδηλώσεις στους δρόμους των μεγάλων πόλεων παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι.

Στο μεταξύ το συμβόλαιο του φυσικού αερίου Φεβρουαρίου, το οποίο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών, έχασε 16 cents ή 4,5% στα 3,29 δολ. ανά εκατ. Βρετανικές θερμικές μονάδες.Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: