.....................................................

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

3 sos προβλήματα με το δόντι σου, βρίσκουν λύση


Τα δόντια δεν κινδυνεύουν μόνο από τερηδόνα και ουλίτιδα. Υπάρχουν και οι έκτακτες περιπτώσεις όπως οι παρακάτω. Εάν δεν μπορείς να επισκεφτείς άμεσα τον οδοντίατρο, δες τι μπορείς να κάνεις όταν... 

 
  1. ... Αν πέσει «Ξέπλυνέ το με ζεστό νερό και τοποθέτησέ το κάτω από τη γλώσσα σου» προτείνει ο Ιωάννης Διαμαντής, DDS., Msc, Master παθολογίας Στόματος Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικευμένος στη χειρουργική στόματος. «Το σάλιο θα αποτρέψει τις ρίζες του δοντιού από το να ξεραθούν ή να καταστραφούν». Εναλλακτικά, τοποθέτησέ το σε λίγο γάλα και πήγαινε στον οδοντίατρο όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς είναι πιθανό να μπορέσει να επανατοποθετήσει το δόντι. Έρευνες δείχνουν πως αν επανατοποθετηθεί μέσα στα πρώτα 30-40 λεπτά η επιτυχία της εμφύτευσης είναι μεγάλη.
  2. ... Αν σπάει Ο οδοντίατρος μπορεί να το «κολλήσει», αλλά στο μεταξύ, πάρε ένα κομμάτι κερί, μαλάκωσέ το με λίγο ζεστό νερό και τοποθέτησέ το στην άκρη του δοντιού που σου έσπασε, προκειμένου να μην κόψεις τα χείλη σου ή τη γλώσσα σου με το σπασμένο τμήμα του.
  3. ... Αν χαλαρώσει η θήκη «Εάν δε σε πονάει, άπλωσε λίγη οδοντόκρεμα στη βάση της θήκης και τοποθέτησέ την πάνω στο δόντι» συμβουλεύει ο ειδικός. Το φθόριο θα δράσει σαν προσωρινή κόλλα. Οπωσδήποτε, όμως χρείαζεται να επισκεφτείς τον οδοντίατρο σου.
πηγή:shape.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: