.....................................................

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

iWatch: Το έξυπνο ρολόι από την Apple

Η Wall Street Journal όσο και οι New York Times φέρνουν στο φως νέες πληροφορίες σχετικά με την δημιουργία του iWatch, ενός ρολογιού χειρός από την Apple!

Σύμφωνα με τα δύο δημοσιεύματα, η συσκευή αυτή θα διαθέτει κυρτή οθόνη και θα φοριέται στον καρπό με λειτουργικό σύστημα iOS. «Στα κεντρικά της Apple στο Cupertino η εταιρεία πειραματίζεται με φορητές συσκευές κατασκευασμένες από κυρτό γυαλί», αναφέρει ο Nick Bilton. «Ένα τέτοιο ρολόι θα λειτουργούσε με το iOS και θα ξεχώριζε από τον ανταγωνισμό εξαιτίας της κατανόησης της εταιρείας για το πως ένα τέτοιο γυαλί μπορεί να κυρτωθεί γύρω από το ανθρώπινο σώμα».

Το γυαλί θα είναι το επερχόμενο Willow Glass της Corning (γνωστή για το Gorilla Glass που χρησιμοποιείται ήδη στα iPhone και iPad). «Μπορείς σίγουρα να το τυλίξεις γύρω από ένα κυλινδρικό αντικείμενο και αυτό θα μπορούσε να είναι ο καρπός κάποιου», αναφέρει ο Pete Bocko, υπεύθυνος της Corning. «Αυτή τη στιγμή εάν προσπαθούσα να κάνω κάτι που θα έμοιαζε με ρολόι, αυτό θα γινόταν χρησιμοποιώντας αυτό το εύκαμπτο γυαλί». Δεν θα ήταν εύκολο όμως: «Το ανθρώπινο σώμα κινείται με απρόβλεπτους τρόπους. Πρόκειται για μία από τις δυσκολότερες μηχανικές προκλήσεις», προειδοποιεί ο Bocko.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: