.....................................................

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΕΣΑΜΕΑ: Σε εξαθλίωση οδηγούνται οι ανάπηροι

Στους δρόμους βγαίνουν ξανά οι ανάπηροι της χώρας. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) κάνει λόγο για εξαθλίωση των ατόμων με αναπηρία και διοργανώνει την Παρασκευή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει το προεδρείο της, η αναπηρική οικογένεια υφίσταται σημαντικό οικονομικό πλήγμα με διατάξεις των νόμων 4093/2012 και 4111/2011.

Συγκεκριμένα, μειώνονται οι συντάξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και οι μισθοί εργαζομένων δημοσίου τομέα, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ Α΄ και Β΄Βαθμού.

Οι ανάπηροι κάνουν λόγο για αδιαφορία της κυβέρνησης να προστατεύσει την αναπηρική οικογένεια από τις πρόσφατες επώδυνες μειώσεις των συντάξεων και μισθών.

Επισημαίνουν, δε, την έλλειψη σχεδιασμού συντονισμένων προστατευτικών πολιτικών και μέτρων για την αναπηρία.

Η ΕΣΑΜΕΑ έχει καταθέσει, με σειρά επιστολών της, προτάσεις επί των διατάξεων του νόμου 4093/20123 και των διατάξεων των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου (4111/2013)  που ακολούθησαν, με μοναδικό σκοπό την προστασία των συνταξιούχων και εργαζομένων που είναι οι ίδιοι άτομα με αναπηρία ή είναι γονείς/κηδεμόνες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία.

Ζητεί, εδώ και τώρα, ορισμό άμεσης συνάντησης των εκπροσώπων της με τους αρμόδιους υπουργούς, για να συζητηθεί το θέμα της προστασίας των πενιχρών εισοδημάτων της αναπηρικής οικογένειας και της άμεσης κατάθεσης σχετικών διατάξεων προς αυτή την κατεύθυνση.  

Συγκέντρωση

Η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας, διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην Οδό Νίκης 5 και Μητροπόλεως στο Σύνταγμα, στις 10 το πρωί της Παρασκευής.

Διεκδικεί τη λήψη νομοθετικών μέτρων για την προστασία των πενιχρών εισοδημάτων της αναπηρικής οικογένειας. 

iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: